Najlepše stvari se zgodijo v krogu prijateljev, ob brezskrbnem pogovoru in sproščujoči hoji v naravi. Gorjanci za Novomeščane predstavljajo eno najlepših pohodniških in razglednih točk. To lepoto Dolenjske želimo Naturovci iz Novega mesta deliti tudi z vami. Zato Vas vabimo, da se nam pridružite na Družinskem pohodu do Gospodične. Otroci bodo skozi sproščeno hojo spoznavali skrivnosti gozda, odrasli pa si bomo nabrali nove energije za prihajajoče dni. Na cilju se bomo lahko okrepčali v koči z dobrotami družine Mrhar, kot piko na i pa se boste lahko osvežili in ‘polepšali’ na izviru studenčnice, ki ima po pripovedovanju pomlajevalno moč. Več o naši destinaciji si lahko preberete tudi tule: http://www.xn--gospodina-rfb.si/si/koca/ 

Datum: nedelja, 14. 05. 2017, ob 10.00

Kosilo: okoli 12 ure. Možnost naročila divjačinskega golaža in gobove mineštre (znesek 6 EUR). Za otroke štejejo polovično ceno.

Čas trajanja: hoja do vrha v otroškem tempu 1.30h, kosilo in vrnitev v dolino (predviden čas spusta 1h)

Zbirno mesto: parkirišče v Šumečem potoku

Iz Novega Mesta se zapeljete v smeri Velikih Brusnic. Naprej sledite cesti proti vasi Gabrje. V centru vasi Gabrje (takoj za gostilno) pridete na križišče, kjer nadaljujete naravnost v smeri Šumeči potok (ime ulice). Na koncu ulice boste opazili večje parkirišče in ob njem kažipote za Gorjance.

Oprema: primerna obutev, rezervna oblačila, pijača in priboljški za med potjo

INFO: karmen.rodic@naturo.si  (041-372-765 Karmen)

CENA: ker je to prvi dogodek v organizaciji Novomeške podružnice je le-ta brezplačen!

Zaželene prijave do četrtka, 11. 5. 2017! V prijavo lahko navedete št. družinskih članov. Če boste izkoristili prehrano v koči lahko zaradi kasnejšega hitrejšega naročanja navedete tudi kater(e) obrok(e) boste naročili.