center za izkustveno učenje in aktivnosti na prostem

Družinski dan: DIVJA HRANA

Kdaj: nedelja, 15. aprila 2018, od 10:00 do 16:00
Kje: Črešnjice 81, Črešnjice pri Otočcu

                                       

Pridružite se nam v gozdnem vrtu, gozdu in na travniku in poskusite kakšno nenavadno rastlino, o kateri boste dvomili samo tako dolgo, dokler je ne boste poskusili. Skupaj jih bomo nabrali in pojedli. In ko boste rekli: »Vsi smo snedli vse!«, boste vedeli, da na vrtu ne moremo pridelati nobene tako hranljive zelenjave – naj bo vitaminsko, rudninsko in še drugače sploh in oh in bio in super – kot jo lahko naberemo med grmi tam pod hribom ali ob potoku.

Z rastlinami nas bo spoznaval Janez Božič, permakulturni učitelj, ki že od leta 1997 – skozi igro, vajo, delo in če ne gre drugače tudi s predavanji – organizira številna odlično sprejeta permakulturna izobraževanja.

Dan bomo preživeli v naravi, zato se obujte in oblecite terenu in vremenu primerno, ter poskrbite za zaščito proti klopom, ki so že veselo na pohodu. Prispevek za pokritje stroškov (odrasli 10 evrov, otroci 5 evrov) vključuje hrano. 

Prijave zbira Karmen: karmen.rodic@naturo.si ali 041-372- 765
Število mest je omejeno (max 20 oseb), zato pohitite s prijavo. Ob prijavi vam pošljemo povezavo do brezplačne knjižice 7 daril. Knjigo, ki bi jo moral prebrati vsak starš.

Za podrobnejše informacije o vsebini lahko pošljete mail na naslov janez.bozic@outlook.com. Več na Permakulturnem blogu.

Karmen, Marjana in Janez

Društvo Naturo

Center za izkustveno učenje in aktivnosti na prostem

Sedež društva
Mestne njive 2, 8000 Novo mesto

Podružnica Kranj
Trg Prešernove brigade 5, 4000 Kranj

Podružnica Ljubljana
Ul. bratov Babnik 26, 1000 Ljubljana

E-naslov: info@naturo.si
Splet: www.naturo.si