Pred mnogimi leti je na potočku v kranjskem gozdu Udinboršt nekdo (oz. verjetno je bilo več ljudi) naredil številne in raznolike male vodne mlinčke. Zob časa je krivec, da danes na omenjenem mestu stojita le še kakšna dva mlinčka. No, pri Naturu smo se odločili, da mlinčke ponovno postavimo.

V okviru enodnevnega družinskega doživetja, bomo starši in otroci s pomočjo Simeta (Sime, svedri in mali fedri) en dan izdelovali nove, unikatne mlinčke iz različnih materialov. Vsaka družina bo izdelala svojega in ga postavila v vodo. Tako bomo s skupnimi močmi naredili okrog 10 mlinčkov, ki bodo ponovno razveseljevali otroke in druge obiskovalce te gozdne točke.

Naše skupno druženje in izdelovanje mlinčkov v gozdu bomo začinili s sproščenimi odraslimi debatami, otroško prosto igro v gozdu in dobro enolončnico iz kotlička. Naturo in Sime, svedri in mali fedri bomo poskrbeli za orodje in material za izdelavo mlinčkov ter hrano, vi pa poskrbite za dobro voljo, ustvarjalno naravnanost in željo po novi dogodivščini. Uspeh dneva je tako zagotovljen! 

ZBIRNO MESTO: Kranj, izvoz Kranj Zahod ob gozdu Udinboršt (rob Bleiwessove ceste)

TERMIN: Nedelja, 23. 4. 2017, ob 09.00-16.00 (čas zaključka je okviren in si ga vsaka družina sama določi)

S SABO PRINESITE: Pijačo za cel dan, žepni nož, ležalko oz. nekaj za pod zadnjico, karkoli od materiala se vam zdi uporabno za izdelovanje mlinčkov (material bomo sicer priskrbeli mi, a več ko ga bo, bolj boste lahko ustvarjalni … lahko prinesete kakšne odpadne kose lesa, kovine, plutaste zamaške … skratka karkoli, kar bi vi lahko dodali na svoj mlinček).

INFO in prijave: gregor.rozanc@naturo.si, 040-187-822 (Gregor)

CENA: 9 €/otrok, 11 €/odrasel (vključuje: uporabo orodja in materiala za izdelavo mlinčkov, hrana (ričet, kruh, sadje), organizacijo)

Prijave in plačila sprejemamo do četrtka, 20. 4. 2017! Prostora je le za 8-10 družin (odvisno od števila družinskih članov). Družinski dan se izvede ob minimalno 5-6 udeleženih družinah.

Podatki za plačilo:

Društvo Naturo.si

Mestne njive 2

8000 Novo mesto

IBAN: SI56 6100 0000 8250 973    (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

Referenca: SI00 515052016

SWIFT BIC KODA: HDELSI22

Namen plačila: Družinski dan – MLINČKI

Koda namena: OTHR

Ti je bil zapis všeč? Povej naprej.:)
fb-share-icon