Fotri in mulci, spet bo žur!     Mame, spet boste frej! 🙂 🙂

Po izredno pozitivnih odzivih iz lanskoletnega Vikenda fotrov in mulcev (VFM), ga bomo letos ponovili. 🙂

Izjava enega od otrok na VFM 2014: “Oči, jst sem močan kot volk!” Če želite, da se tudi vaš otrok tako počuti, berite dalje.

VFM je 3-dnevna NATURO AvanTura, doživetje namenjeno skupaj preživetemu času v naravi za fotre in mulce. In to v družbi drugih fotrov in mulcev. Čas preživet v naravi, z obilo zabave in tudi nekaj dela, je zelo pomemben za gradnjo medsebojnih vezi med fotrom in mulcem. To je AvanTura, ki je otrok ne pozabi, saj očetje malo drugače pristopamo k vzgoji kot mame.

Poleg tega je VFM oblikovan po nepisanih Naturo načelih, kar pomeni, da želimo našim udeležencem ponuditi čim bolj pristen stik z naravo (zagovarjamo, da otroci morajo biti blatni, obvezno je plezanje po drevesih in drugih zanimivih “plezališčih”, voda in ogenj sta tudi velikokrat sestavni del naših programov itd.), udeleženci se na naših programih velikokrat srečajo z različnim orodjem (kladivo, žaga, noži, sekire …) na ta način, da ga dejansko tudi primejo v roke in z njim delajo, poleg tega pa stavimo na notranjo motivacijo ljudi in se izogibamo animaciji in “obveznemu programu” kot mačka vodi. Če te stvari potegnejo te, če ne, si se sam prikrajšal. 🙂

Galerija slik iz VFM 2014

Podrobne informacije za VFM 2015:

Komu je VFM namenjen: fotrom in njihovim mulcem v starosti od 2 do 18 let

Max. število možnih udeležencev:  12 fotrov z mulci (če bo mulcev malo, je lahko številka fotrov tudi za enega do dva večja)

Lokacija: vas Gorenci pri Adlešičih ob reki Kolpi

Mikro lokacija: Domačija pri Kokotu

Termin: – petek, 28. 8. 2015 – nedelja, 30. 8. 2015 (starši, ne skrbite … šola se začne šele na torek)

      – v petek je zaželjeno, da ste čim prej na mikrolokaciji (prihodi so možni od 10.00 dalje)

Nastanitev je možna: na senu (senik), v šotoru (če ga nimate, si ga lahko brezplačno sposodite), na lesenem podu, v zidanem objektu  (Naturo priporoča vse, razen zidanega objekta)

Vsebinske opcije: kurjenje ognja/kresa, uporaba in učenje uporabe orodja (izdelovanje lokov in puščic, frač, piščali, zbijanje klopic, morda nam uspe tudi kakšna hišica na drevesu, splav za na vodo…), kopanje v Kolpi, kanujanje, poslušanje moških debat in opravljanje lepših polovic, košnja trave, tek z ovcami (če bodo kje v bližini – včasih so), prepevanje slovenskih narodnih (če zna kdo kaj na kitaro zabrenkati, jo naj prinese s sabo), fuzbal, peka hrane na ognju (klobase, krompir v žerjavici, kruhovo testo – tvist, …), če bo treba pa bomo na domačiji pri Kokotu še kaj zabetonirali, prebarvali, porušili, zbili skupaj, …

Vse to z namenom naravne, pozitivne in take .. moške vzgoje naših otrok.

Cena za 2 nočitvi, eno večerjo “a la Naturo”, 2 zajtrka in komplet program in uporabo vseh rekvizitov:

– fotr z enim mulcem: 40 €

– fotr z dvema mulcema: 45 €

– fotr s tremi ali več mulci: 50 € 

Za fotre iz Kranja se cena zmanjša za 15 € zaradi sofinanciranja Mestne občine Kranj!

Doplačila: 1 kosilo in 1 večerja (za “menu” se bomo dogovorili fotri na licu mesta in tam tudi opravili nakup), morebitni najem kanujev

Kdaj plačate: ob prijavi plačate akontacijo (20 €) na račun Društva Naturo (podatki so na www.naturo.si spodaj). Vaša prijava je dokončno sprejeta po plačilu akontacije. Akontacija se vrne le v primeru zdravstvenih težav.

Prevoz: na mikro lokacijo pridete s svojim avtom (seveda je pa smiselno združevanje po avtih in s tem zmanjševanje stroška)

Ajde, zdaj se pa hitro prijavite na:    info@naturo.si    

V prijavi, ki jo pošljete na naš e-mail naslov, navedete kdo vse pride (imena in priimki), koliko so stari otroci ter vašo telefonsko številko.

 

Glede na veliko zanimanje, bodo mesta hitro zapolnjena! Prijave so odprte le do torka, 30. 6. 2015 oz. do zapolnitve mest.  

Prijavite se na:  info@naturo.si

 

 

 

 

 

 

Ti je bil zapis všeč? Povej naprej.:)