Za otroke od 7 in 14 let.

Od 15. – 19. 8. 2022.

Gorska koča nad dolino reke Kokre.

Gorske počitnice so namenjene otrokom od 7 do 14 let, ki si želijo ali pa potrebujejo odmik od sodobnega sveta in vseh elektronskih naprav. V gorski koči na travniku, obkroženi z gozdom nad katerim se dvigajo mogočne Kamniško Savinjske Alpe, se soočijo z življenjem kot je nekoč bilo. V koči ni tekoče vode, niti elektrike. Nekaj korakov od koče jih pričaka tudi »WC na štrbunk«. Še nekaj korakov dlje jih pričaka potoček, ki jim pomeni vir pitne vode. Otroci 5 dni živijo z naravo, jo občudujejo, odkrivajo, raziskujejo, spoznavajo rastline in njihove moči, živali in tudi njihove nevarnosti. Učijo se dela v skupno dobro in pomagajo pri vsakodnevnih opravilih. Na ta način se med seboj povežejo, sodelujejo, postanejo zaupni prijatelji, predvsem pa se v naravi umirijo.

Odmik v gorsko samoto otrokom izostri vse čute, njihova pljuča pa se nadihajo bogatega kisika. Otroci se med seboj povežejo, naučijo pa se sprejmati tudi različne vloge v različnih situacijah. Kar morda na začetku vidijo kot pomanjkanje (voda, elektrika, WC) jim na koncu pomeni luksuz, saj vse to sprejmejo kot nagrado, kot izkušnjo, kot nepozaben počitniški spomin.

VREME – Gorske počitnice potekajo v vsakem vremenu. Različne vremenske razmere so le različne okoliščine, ki se jim naučimo prilagoditi. Tudi življenje nam postreže z lažjimi in težjimi situacijami. Prej, ko se naučimo prilagoditi, hitreje in samozavestnejše znamo sprejemati prave odločitve. 

TVEGANE DEJAVNOSTI – Pri Naturu otrokom omogočamo tudi dejavnike tvegane igre  kot so plezanje po drevesih, skalah, kurjenje ognja, igranje v bližini vode, uporabo orodja, kot so noži, žage, na kar jih pred rokovanjem dobro pripravimo in jih bodno spremljamo. Dovoljujemo jim tudi tekanje po gozdovih, travnikih – po neravnem terenu ipd. Ob morebitnem nastalem konfliktu ne vskočimo v prvem trenutku, ampak konflikt spremljamo in dovolimo, da otroci izrazijo različnost mnenj. V kolikor opazimo, da se problem stopnjuje, otrokom vedno priskočimo na pomoč. V nobenem primeru NE DOVOLJUJEMO nasilja v kakršnikoli obliki. 

CENA NATURO GORSKIH POČITNIC

Gorske počitnice so namenjene otrokom med 7 in 14 letom starosti.
Potekajo med 15. do 19. 8. 2022 (5 dni)
Zbor in prevzem otrok je na lokaciji, katere “koordinate” prejmete  po elektronski pošti pred začetkom gorskih počitnic.
 
Cena 5 DNEVNIH GORSKIH POČITNIC: 
 
300 €/otroka – “EARLY BIRD” CENA. Velja za tiste, ki se prijavite in opravite plačilo Gorskih počitnic do 30. 4. 2022.
 
330 €/otroka – cena velja od 30. 4. 2022 do zaključka prijav ali do zapolnitve prostih mest.
 
POPUST ZA SOROJENCA: 5 %
 
 

CENA VKLJUČUJE:

– PREHRANO (zajtrk, dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica, večerja, prigrizki),

– STROKOVNO VODENJE v skupini 10 – 12 otrok (3 vodniki),

– celoten NATURO program orodij, pripomočkov in ostalih rekvizitov.

Cena NE VKLJUČUJE prevoza otrok na lokacijo – za to poskrbite starši sami.

V primeru odpovedi vplačila ne vračamo, RAZEN v primeru odpovedi zaradi zdravniških razlogov, ob predložitvi zdravniškega dokazila. V tem primeru vam vrnemo 80 % vplačila.