Za MLADOSTNIKE od 12 in 17 let.

Od 15. – 19. 8. 2022.

Gorska koča nad dolino reke Kokre.

Gorske počitnice so namenjene MLADOSTNIKOM med 12. in 17. letom, ki si želijo ali pa potrebujejo odmik od sodobnega sveta in vseh elektronskih naprav. V gorski koči na travniku, obkroženi z gozdom nad katerim se dvigajo mogočne Kamniško Savinjske Alpe, se soočijo z življenjem kot je nekoč bilo. V koči ni tekoče vode, niti elektrike. Nekaj korakov od koče jih pričaka tudi »WC na štrbunk«. Še nekaj korakov dlje jih pričaka potoček, ki jim pomeni vir pitne vode. Mladostniki 5 dni živijo z naravo, jo občudujejo, odkrivajo, raziskujejo, se družijo med seboj, spoznavajo rastline in njihove moči, živali in odnosa do njih. Učijo se dela v skupno dobro in pomagajo pri vsakodnevnih opravilih. Na ta način se med seboj povežejo, sodelujejo, postanejo zaupni prijatelji, predvsem pa se v naravi umirijo.

Odmik v gorsko samoto mladostnike umiri, poveže, izostri jim vse čute, njihova pljuča pa se nadihajo bogatega kisika. Gorsko okolje otroke nauči  sprejmati različne naloge, in se preizkušati v različnih vlogah, ki jih prinesejo dnevne situacije. Kar morda na začetku vidijo kot pomanjkanje (voda, elektrika, WC) jim na koncu pomeni luksuz, saj vse to sprejmejo kot nagrado, kot izkušnjo, kot nepozaben počitniški spomin.

MOBILNI TELEFONI – Niso dovoljeni. V nujnih situacijah, boste starši imeli kontakt z vodnikom Gorskih počitnic. 

VREME – Gorske počitnice potekajo v vsakem vremenu. Različne vremenske razmere so le različne okoliščine, ki se jim naučimo prilagoditi in prisluhniti. Tudi življenje nam postreže z lažjimi in težjimi situacijami. Prej, ko se naučimo prilagoditi, hitreje in samozavestnejše znamo sprejemati prave odločitve. 

TVEGANE DEJAVNOSTI – Pri Naturu otrokom omogočamo tudi dejavnike tvegane igre  kot so plezanje po drevesih, skalah, kurjenje ognja, skaknje v vodo, uporabo orodja, kot so noži, žage, na kar jih pred rokovanjem dobro pripravimo in jih budno spremljamo. Dovoljujemo jim tudi prosto raziskovanje svoje okolice. Ob morebitnem nastalem konfliktu ne vskočimo v prvem trenutku, ampak konflikt spremljamo in dovolimo, da otroci izrazijo različnost mnenj. V kolikor opazimo, da se problem stopnjuje, vedno priskočimo na pomoč. V nobenem primeru NE DOVOLJUJEMO nasilja v kakršnikoli obliki. 

CENA NATURO GORSKIH POČITNIC

Gorske počitnice so namenjene MLADOSTNIKOM med 12 in 17 letom starosti.
Potekajo med 15. do 19. 8. 2022 (5 dni)
Zbor in prevzem otrok je na lokaciji, katere “koordinate” prejmete  po elektronski pošti pred začetkom gorskih počitnic.
 
Cena 5 DNEVNIH GORSKIH POČITNIC: 
 
300 €/otroka – “EARLY BIRD” CENA. Velja za tiste, ki se prijavite in opravite plačilo Gorskih počitnic do 24. 7. 2022.
 
330 €/otroka – cena velja od 25. 7. 2022 do zaključka prijav (10.8. 2022) ali do zapolnitve prostih mest.
 
POPUST ZA SOROJENCA: 5 %
 
 

CENA VKLJUČUJE:

– PREHRANO (zajtrk, dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica, večerja, prigrizki),

– STROKOVNO VODENJE v skupini 10 – 12 otrok (3 vodniki),

– celoten NATURO program orodij, pripomočkov in ostalih rekvizitov.

Cena NE VKLJUČUJE prevoza otrok na lokacijo – za to poskrbite starši sami.

V primeru odpovedi vplačila ne vračamo, RAZEN v primeru odpovedi zaradi zdravniških razlogov, ob predložitvi zdravniškega dokazila. V tem primeru vam vrnemo 80 % vplačila.