“Gremo na igrišče!”

Mestna občina Kranj je tudi letos prepoznala naš projekt “Gremo na igrišče!” koristen za Kranjske otroke in celotno lokalno skupnost ter ga finančno podprla.

1. igralni dan v letošnjem letu bo že to nedeljo, 10.4.2016 in sicer od 10.00 – 16.00.

Izvedli ga bomo na lokaciji, ki se počasi že spreminja v 2. doživljajsko igrišče v Sloveniji. Ta lokacija je gozdiček, ki se nahaja skoraj nasproti Qlandie v Kranju (pri gradbišču, kjer so nekoč stale Gorenjske mlekarne).

NATURO ekipa je v gozdičku do sedaj že izvedla čistilno akcijo, manjša gozdarska dela, prvič zakurila ogenj, sedaj pa je čas, da vanj vstopijo tudi otroci in začnejo oblikovati svoj igralni prostor pod krošnjami gabrov, hrastov, divjih češenj …

Kot vedno bodo imeli na voljo številne igralne rekvizite (cirkuške rekvizite, kolebnice, žoge, loparje …), prav tako pa tudi druge zanimive reči (žage, kladiva, sekire, žeblje, les, kamne, barve itd.) s čimer bodo lahko otroci razvijali svoje motorične in kreativne sposobnosti. Zakurili bomo tudi ogenj, ki vedno pritegne otroško radovednost.

Starši in drugi občani, pridite tudi vi … v gozdičku je še precej takega dela, ki ga moramo opraviti odrasli in vaša pomoč bo prišla prav. S svojimi rokami lahko tako tudi sami prispevate k novemu in naravnemu mestnemu igrišču ter v prihodnosti stičišču Kranjskih otrok. Pridite z delavskimi rokavicami, dobrodošle pa tudi kakšne čvrste grablje.

Udeležba je seveda brezplačna.

“Gremo na igrišče!” … in izboljšajmo prihodnost Kranjskih otrok.

Ti je bil zapis všeč? Povej naprej.:)